سابقه مصرف زرشک به
دوره مصر باستان میرسد، زمانی که فراعنه و ملکهها، این گیاه را با تخم رازیانه
به منظور درمان طاعون مصرف میکردند.
درباره خواص درمانی
زرشک مطالب زیادی بیان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمریکا زرشک را برای
بیماریهای خونی، سل، بیاشتهایی، بیماریهای کلیوی، رماتیسم، زخمها و جراحتها
به کار میبردند.
بعضی از پزشکان سنتی
در ایران نیز زرشک را به عنوان رفع بوی بد خلط سینه میشناختند و در درمان بیماریهای
لثه، درد دندان و بعضی بیماریهای چشمی (ضعف دید) از آن استفاده میکردند.
از زرشک برای درمان
بیماریهای آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد
زخم، کمردرد، از بین بردن کرمهای حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات
کبدی، بواسیر و تبخال نیز استفاده میشود.
روسها زرشک را برای
التهاب خونریزی دهنده دیواره رحم، مشکلات کیسه صفرا، فشار خون بالا، افزایش ترشح
صفرا و همچنین برای تنظیم ارگانهای زنانه مصرف میکنند.
عوارض جانبی
طبیعت میوه زرشک سرد
و خشک است و در کتابهای قدیمی گفته شده است که زرشک برای کسی که سرفه میکند،
مفید نیست. علائم سمی بودن زرشک شامل گیجی، خوندماغ، اسهال، تحریک کلیوی و نفریت
است. طبیعت پوست ریشه ی گیاه گرم و خشک است.