بیماری ام اس یک بیماری سیستم عصبی می باشد که این اواخر شیوع آن مخصوصا در زنان زیاد شده است.

طبق تحقیقات دانشمندان ،زعفران در درمان و پیشگیری بیماری ام اس موثر است
ترکیبی در زعفران ایرانی موسوم به 'کروسین ' وجود دارد که تاثیر محافظتی را در سلول های مغزی کشت شده و دیگر مدل های بیماری ام اس اعمال می کند.
 این ماده موجود در زعفران از آسیب دیدگی سلول هایی میلین ساز در مغز پیشگیری می کند. میلین عایق اطراف سلول های عصبی است. 
ام اس بیماری التهاب سلول های عصبی است . در این بیماری سلول ها این عایق محافظ را از دست می دهند و در نهایت تحلیل عصبی رخ می دهد .
 
جامعه تحقیقاتی جهان سالهاست که می دانند کروسین (ماده موجود در زعفران) از سلول ها در موقعیت های خاص محافظت می کند اما پاور و همکارانش در این زمینه به تحقیقات بیشتری پرداختند.
 التهاب و نوع خاصی از استرس سلولی، بسیار به هم مرتبط هستند و به تحلیل عصبی و التهاب منجر می شوند. این امر موجب می شود سلول ها، پوشش محافظ خود را در فرایندی موسوم به میلین زدایی از دست بدهند. 
که پژوهشگران با استفاده از کروسین، التهاب و استرس سلولی را سرکوب کردند و توانستند اختلالات عصبی را در مدل های آزمایشگاهی و سلول های کشت شده مبتلا به ام اس کاهش دهند.